WIE IK BEN

Ik ben Gabriela Lodewijks, Gewichtsconsulent en Practiotioner NLP student. Mijn eerst opleiding was bedrijfskunde, met specialisatie en ervaring in HR, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik woon sinds negen jaar in Nederland, in Eindhoven en vier jaar geleden heb ik het roer helemaal omgegooid en ik ben begonnen met een levensstijl verandering, helemaal alleen. Ik wilde per se de gewichtstoename, als gevolg van een ingewikkelde zwangerschap, ongedaan maken.

lees hier mijn verhaal op Linda Nieuws.

 

Een stukje van mijn verhaal

Ik ben een moeder van twee prachtige kinderen. Ik had nog nooit problemen gehad die gerelateerd aan overgewicht waren of zelfs maar extra kilootjes tot ik van mijn tweede kind zwanger raakte. Ik kreeg een schildklierstoornis waarbij ik 10 kg aankwam in de eerste twee maanden. Na negen maanden zwangerschap woog ik 80 kg bij een lengte van 1,55 m!

Het probleem was niet alleen het gewicht maar ook het toenemen van het lichaamsvetpercentage, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type 2, dikke darmkanker, het stijgen van de bloeddruk en slaap apneu (tijdelijk stoppen met ademen tijdens je slaap).

Na de bevalling

Na de bevalling was ik voortdurend ongemotiveerd, moe en dacht niet aan afvallen. Een jaar na de geboorte van mijn zoon, heb ik besloten dat ik een verandering moest doormaken. Ik heb meerdere ingrijpende diëten geprobeerd: shakes, soepdieet, eiwitdieet, maandieet, noem maar op, alles wat ik op internet vond. Ik viel een beetje af maar na een tijdje kwam ik weer helemaal aan.  Een jaar ging voorbij en de wijzer van de weegschaal bleef vrijwel op dezelfde plek. Toen ik in gesprek met andere mensen ging en door het lezen van verschillende verhalen op internet, besefte ik dat ik mijn leefstijl moest veranderen omdat waar ik mee bezig was alleen maar voor stress en demotivatie zorgde.

Naar de sportschool

Ik heb me ingeschreven bij een sportschool en kon geleidelijk zien dat ik moest eten om te leven en niet leven om te eten. Ik ben begonnen met het vervangen van een paar voedselproducten, nieuwe en gezondere recepten te zoeken en nieuwe smaken uitproberen. Ik heb de steun van mijn gezin gehad dus was het makkelijker om nieuwe ingrediënten bij het avondeten te introduceren.  Beetje bij beetje zag ik mijn lichaam veranderen en minder opgeblazen worden wat me een steuntje in de rug gaf om door te gaan. Mijn zoon was bijna 3 jaar oud en ik voelde me meer in vorm en had meer energie om dingen samen met hem te doen, zoals spelen en rennen.

Nieuwe levensstijl

Ik ben in 2013 begonnen met het proces van afvallen en nieuwe gewoontes. Drie jaar nadat ik met de voedingsleer ben begonnen en nieuwe gewoonten heb aangenomen, was ik al 27 kg afgevallen. De laatste 5 kg heb ik afgelopen jaar verloren toen ik bezig was met alle voorbereidingen voor mijn bruiloft. Met drie tot vier keer sporten in de week en een gezond eetpatroon, is mijn schildklierstoornis onder controle en ik voel me alsof ik mijn leven heb teruggepakt. Door deze extra motivatie voelde ik me geïnspireerd om dit Programma te ontwikkelen. Daarnaast zorg ik nog voor mijn kinderen en ben vrijwilliger bij de school waar zij op zitten. Ik schrijf regelmatig over voeding en recepten in de schoolkrant zowel voor ouders als voor kinderen.

 

NEEM CONTACT OP